De voordelen van duurzame wandplanken vs keukenkastjes

Het vervangen van keukenkastjes door duurzame wandplanken is een stijlvolle en ecologische keuze voor de moderne consument. Keukenkastjes zijn vaak gemaakt van hout, plastic of andere niet-duurzame materialen die tijdens hun levensduur een grote hoeveelheid energie en grondstoffen verbruiken. Wandplanken, daarentegen, zijn vaak gemaakt van duurzame materialen zoals bamboe, hout of staal, die een lange levensduur hebben en minder energie verbruiken tijdens hun productie.

Alle voordelen op een rij met tips om het lekker zelf te doen

1. De voordelen

Niet alleen zijn wandplanken duurzamer dan keukenkastjes, ze zorgen ook voor een meer open en ruimtelijk gevoel in de keuken. Dit komt doordat wandplanken geen deuren of kastjes hebben, waardoor de ruimte visueel groter lijkt. Bovendien kan je eenvoudig jouw keukenspullen en voedselproducten tonen, waardoor jouw keuken een stijlvolle en georganiseerde uitstraling krijgt.

Een ander voordeel van wandplanken is dat ze eenvoudig te installeren zijn en veel flexibiliteit bieden. Je kan ze in elke gewenste hoogte installeren en ze aanpassen aan uw specifieke opbergbehoeften. Bovendien kan je gemakkelijk andere decoratieve elementen, zoals planten of kunst, toevoegen om jouw keuken op te fleuren.

Kortom, het vervangen van keukenkastjes door duurzame wandplanken is een stijlvolle en ecologische keuze voor de moderne consument. Ze zorgen voor een meer open en ruimtelijk gevoel in de keuken, zijn gemakkelijk te installeren en bieden veel flexibiliteit.

2. Tips | Vervang  jouw kastjes voor wandplanken

  1. Kies planken die geschikt zijn voor het gewicht van de spullen die je van plan bent erop te leggen. Dikkere planken zijn beter in staat om zware voorwerpen te dragen.
  2. Gebruik ophangsystemen zoals L-beugels voor de planken, om ervoor te zorgen dat de wandplanken stevig en veilig bevestigd zijn.
  3. Kies voor een zwevend (blind) ophangsysteem voor een strakke look. Over het algemeen kan deze ophanging minder gewicht dragen dan L-beugels.
  4. Gebruik een waterpas om ervoor te zorgen dat de planken recht hangen.
  5. Gebruik de juiste soort bevestigingsmateriaal voor jouw muur. Schroeven kunnen in hout, je hebt pluggen voor stenen en betonmuren en speciale holle wand pluggen voor voorzetwanden. Overleg eventueel ook met de leverancier.
  6. Kies een ander opbergsysteem voor spullen die je niet wilt zien.
  7. Voor het stylen van je wandplank kan je nog deze fijne tips meepakken!

We wensen je veel plezier met het restylen van jouw keuken.
Heb je nog leuke suggesties?
Laat het ons weten! Stuur een mail, je krijgt altijd een persoonlijk berichtje van ons terug!