MAAK JOUW INTERIEUR DUURZAAM

Vragen? +31 6 17388690

Ondernemen en bijdragen aan een schonere aarde?

Angelique  &  Jelle   

Die vraag stond aan de wieg van SUSZ. Want dat we duurzamer met de aarde moeten omgaan staat buiten kijf. Het begon als platform voor de verkoop van door Angelique ontworpen en duurzaam geproduceerd behang. (Lees haar hele verhaal onderaan deze pagina).

 

Compagnon Jelle zag het potentieel en samen ontwikkelden ze de eerste ideeën door tot een breder concept: duurzame wanddecoratie en woonaccessoires met een missie. SUSZ was geboren! Maar SUSZ is meer:

SUSZ inspireert en informeert

Met onze zorgvuldig samengestelde collectie duurzame producten laten we onze liefde voor schoonheid en design zien en willen we je aanzetten een unieke stempel op jouw thuis te zetten.

Daarnaast is SUSZ duidelijk over duurzaamheid en transparant over onze producten. Kennis is macht en stelt je in staat bewuste keuzes te maken en als consument invloed op de economie uit te oefenen.

Fotoshoot-Jelle-Angelique-2021-12-SUSZ

SUSZ streeft naar 100% circulair

Dat doel is momenteel helaas nog niet haalbaar en dus bieden we nu voornamelijk duurzame producten aan. Het verschil lees je hier.

Wandplanken, vensterbankjes, akoestische panelen, producten uit kadoshop en andere woonaccessoires: Bij elk product vertellen we je over de materialen en hoe duurzaam het product nou eigenlijk is. Daarin zijn we transparant.

De industrie is echter volop in beweging en maakt grote stappen. Wij willen helpen die beweging te versnellen.

SUSZ staat voor samenwerken en verbinden

Om een bijdrage te leveren aan de overgang naar een circulaire economie, werken we graag samen met andere duurzame ondernemers. Doeners die onze missie en visie delen.

Zelfstandige makers, duurzame fabrikanten, onderzoekers en innovatoren, maar ook ondernemingen met een maatschappelijk karakter, zoals een sociale werkplaats. Ben jij zo’n ondernemer? Dan horen we graag van je!

Over Angelique: van droom naar realiteit

Als jong meisje van 12-13 jaar was ik al heel bewust van alles wat leeft, groeit en bloeit. Voor mij was het als vanzelfsprekend dat we daar zuinig op moeten zijn: de fantastische natuur en haar ecosysteem. Het was zo belangrijk voor mij, dat ik zelfs lid werd van Greenpeace en de Dierenbescherming.


De wens om een eigen onderneming te starten begon op mijn 20e. Ik wilde in de voetsporen van mijn vader treden, die ook een bevlogen ondernemer was. Echter, het zou nog vele jaren duren voordat deze droom in vervulling ging, omdat ik niet goed wist hoe en waarin ik een bedrijf wilde beginnen.
Voilà, hier ben ik dan.… Inmiddels 50-plusser en voel me bijzonder dankbaar. Eigenlijk kwam het op mijn pad, na jaren in de zorg te hebben gewerkt en later als zelfstandig grafisch ontwerper. Een sterke drive: dit is wat ik moet doen! 
De missie uitdragen met behulp van een duurzame webwinkel.De essentie en het waarom

Ik wil het bewustzijn bij de ander prikkelen. Heb ik eigenlijk wel zoveel spullen nodig? En welke meerwaarde geeft het? En als ik toch woonaccessoires koop, waarom dan niet duurzaam? Ben je als consument ook bereid om iets meer te betalen voor een geweldig en vaak handgemaakt, duurzaam en hoogwaardig product? Gebruikte producten die nog makkelijk een ronde meekunnen en waar je nog jaren plezier van kan hebben. En het leuke is: het geeft geweldig gevoel iets terug te kunnen doen.
 Deze doelgroep probeer ik te bereiken om zo echt iets te kunnen betekenen.
 Dus, kom op mensen, ga de uitdaging aan en ga ermee aan de slag, want het kan echt anders.Kansen zien

Op een bepaald moment las ik het boek ‘Blauwe Economie’ van Gunther Pauli en raakte enorm geïnspireerd. Jelle Koning, die ik al enige jaren kende, kwam in beeld en pikte mijn ideeën op; we zijn nu compagnons. Optimisme, heldere visie en kansen creëren zijn de kernwaarden die passen bij zijn persoontje.
De samenwerking verloopt in een flow en we vullen elkaar aan op een prettige manier. Ook willen we een platform zijn, verbinden met onze doelgroep en samenwerken met andere duurzame ondernemers.
Daarnaast geven we tips en organiseren we events, zoals plogging (zwerfvuil oprapen in combinatie met bewegen). Zelf ben ik ook wekelijks actief met het oprapen van zwerfafval in mijn gemeente. 
Het resultaat fotografeer ik dan en post het soms op social media. Deze initiatieven probeer ik ernaast te doen. Het is dan ook absoluut niet alleen het geld verdienen wat mij motiveert, het gaat hand-in-hand met idealisme. 

Dat stipje 

Februari 2020 zijn we online gegaan met de webwinkel. Hoe geweldig zou het zijn wanneer we winst gaan maken! Een stille wens is om een deel hiervan te doneren aan Nederlandse en/of wereldwijde duurzame projecten. Dingen die er echt toe doen! Het geld delen met hen die het zo hard nodig hebben en hiermee ook hun bijdrage kunnen leveren aan een schoner milieu. Als ik dit kan bereiken zal mijn hart zeker een vreugdesprongetje maken en is mijn missie geslaagd… Dat stipje op de horizon is er zeker, maar er is nog een lange weg te gaan.Lieve mensen,
Wat zou het fijn zijn wanneer we gezamenlijk een stukje kunnen bijdragen aan een schonere  aarde, in welke vorm dan ook.
Ben dan ook altijd blij en dankbaar als ik weer een persoonlijke note mag sturen aan elke klant die bij ons een duurzaam product heeft gekocht. 
In het envelopje gaat dan een houten pen mee als dank…

Namasté, Angelique

         Jelle Koning

                           Angelique Bosman