De leukste stylingtips met fruitkistjes

Oud gebruikt hout is hip! En dat geldt ook voor de fruitkisten. Inmiddels niet meer weg te denken in ons interieur, tuin of balkon.

De leukste stylingtips met fruitkistjes

Met een appelkist kan je eindeloos variëren. Sterker nog, waar kan je ‘um eigenlijk niet voor gebruiken? De meest toffe ideeën hebben we voor je opgesomd en helemaal onderaan vind je leuke tips voor het inrichten.

DIY: (bijzet)tafeltje woonkamer

Mobiel fruitkistje: Ideaal als rijdend tafeltje in de woonkamer. De zwenkwielen schroef je in dat geval vast aan de open bovenkant van het fruitkistje. Echt een leuke eyecatcher in jouw huis!  Als je een staand tafeltje wilt, kan je de wieltjes aan de zijkant (kopse kant) monteren, zodat het open stuk goed te zien is. Het appelkistje doet in dit geval dienst als decoratie.

Of als bijzettafeltje, maar dan zónder de wieltjes!  Ook een handig gebruiksitem voor het opruimen van tijdschriften, kranten of boeken. Plaats er wat leuke woonaccessoires bovenop en voíla!

Speelgoedtrolley

Oude fruitkist op wielen met knuffels 01

Gebruik de stoere veilingkist op wielen als handige opberger op de kinderkamer. Vul deze met blokken, poppen, speelgoedauto’s en natuurlijk de knuffels. Opruimen wordt ineens een stuk leuker om te doen!

Sfeervol buiten

Voor een kale buitenmuur kan je een aantal fruitkistjes op elkaar zetten. Erg leuk om jouw gekweekte kruiden of zomerse buitenbloeiers op te plaatsen. Voor nog meer stevigheid kan je er eventueel een aantal planken tussen leggen om nog meer spullen op te kunnen zetten en bevestig de fruitkistjes wel even met schroeven op de hoeken.

Meubels bouwen, stapelen maar!

Schoenenkast

Heb je een smalle gang en geen ruimte voor je schoenen? Plaats een aantal kisten op elkaar met de lange zijkanten op elkaar.  Zo heb je een fijne opberger voor alle schoenen. Ben je handig? Leg in het midden van de fruitkist een extra plankje, speciaal voor de kleine maten.

Nachtkastje of wandkast

Je bedenkt het niet: een appelkistje als nachtkastje. Hip, hip! Plaats 1 of meer kisten op de kopse kant en hij is klaar voor al jouw benodigde spullen. Plaats bovenop de fruitkist jouw wekker en nachtlampje, erin jouw lievelingsboeken en sloffen.

Wat kan ook kan: monteer een aantal stoere 2-lats kistjes aan de muur als wandkast. Ophangen is simpel: Boor op elke hoek gaten en zet deze vast in de muur. Check vooraf welke plug en schroef je hiervoor nodig hebt.

Bureau

Maak een stoer bureau van fruitkistjes. Drie kistjes op elkaar, een plank erop en klaar is je bureau. Zo creëer je ook nog eens extra opbergruimte en kan je chill werken aan je eigen gebouwde werkplek . Vergeet niet alles goed aan elkaar te bevestigen met schroeven.

Opbergbak

Oude fruitkist op wielen met elpees 02

De fruitkist met voor-gemonteerde zwenkwielen. Ideaal voor tijdschriften, kranten(papier), boeken of jouw speelplaten collectie. Een combi van gemak en vintage look. Lekker toch?

Hoe kan ik mijn fruitkist leuk & handig inrichten?

  • Buiten: Plaats wat buitenplanten op de fruitkistjes. Terracotta bijvoorbeeld kleurt heel fraai bij het gebruikte hout.
    Voor een buitenkeuken gebouwd van appelkisten is het een leuke aanvulling om kruidenplanten in terracotta potten te plaatsen. Kies binnen voor één of twee eyecatchers in terracotta potten of jouw leuke papieren potten.
  • Een wandkast is ideaal om jouw favoriete collectes items een fijne plekje te geven. Denk maar eens aan je sneakers, wat leesboeken of jouw vinylplatencollectie. Verschillende spullen bij elkaar kan prima of geef jouw toffe verzameling een speciale plek.
  • De afmeting van een fruitkistje leent zich perfect voor bergen tijdschriften! Stapelen maar! Wie wat bewaart, heeft wat.
  • Natuurlijk kan je er nog veel meer spullen in kwijt. Waar je altijd goed op moet letten is dat het stabiel staat. Kies een kleurenthema en wissel af qua formaat en hoogte met je decoratie. Of ga juist los met verschillende kleuren maar hou je dan qua objecten aan 1 thema om het niet te druk te maken.

Vind je deze blog leuk?

Mogen we je op de hoogte houden van nieuwe blogs?
Meld je dan hier aan voor onze nieuwsbrief!