Blog-duurzame-vaderdag

Ontdek hoe je vaderdag duurzaam kan vieren

Het is bijna weer vaderdag, een mooie dag om de pappa’s eens te verwennen. Veel mannen houden van gadgets dus keuze te over. Helaas zijn veel van dit soort dingen bepaald niet duurzaam.

En dat is zonde! Er zijn immers ook alternatieven die een stuk minder milieubelastend zijn. Alhoewel geen cadeaus soms nog het beste alternatief is, hebben wij toch wat ideetjes op een rij gezet.

Ga voor alternatieve vaderdag cadeaus

1. DIY pakket

Er is ongetwijfeld genoeg in huis (zolder, garage) wat met een leuke opknapbeurt een nieuw leven tegemoet gaat. En als vader een beetje van klussen houdt, zitten er vast leuke projecten bij. Wat denk je bijvoorbeeld van een oud kastje om toveren tot thuiswerkplek of een boekenkast van oude kistjes.
Je kunt natuurlijk ook zelf aan de slag gaan en het alvast voor hem in elkaar zetten.

2. Stoer meubilair van geüpcycled materiaal

Wandplank_Oud balk grenen-237x29cm

Bij woonprogramma’s zie je vaak terug dat, hoe rolbevestigend ook, de man kiest voor het stoere of industrieel interieur. Wat dacht je bijvoorbeeld van een mooie wandplank van hout met een verhaal, of een oude, houten fruitkist op wieltjes voor een platen verzameling.

3.  De natuur

In plaats van fysieke producten is het ook gewoon heel tof om samen iets te doen. Bijvoorbeeld een stevige wandeltocht de natuur in. En om het echt duurzaam te maken, neem materiaal (zakje met een grijper) mee om te ploggen! Of maak er een wedstrijdje van: stuur de kinderen op pad wie het meeste of opmerkelijkste vindt.

4. Vega BBQ

Als het weer (hopelijk) weer een beetje mee zit wordt het weer tijd om de bbq te ontsteken. Maar in plaats van vlees zijn er genoeg vegetarische lekkernijen die prima op de bbq kunnen en veel minder het milieu belasten. Verras vader daarom met een vega BBQ pakket, eenvoudig samen te stellen in de supermarkt.

5. Fairtrade of Zustainabox

Een goede fles wijn of bier en uitstekende koffie is natuurlijk een prima presentje. Allereerst proberen we dat dan lokaal te kopen, wellicht bij een biologische boer? Maar anders willen we toch zeker wel een eerlijk product geven, zoals de vele FairTrade producten.

Waar ik persoonlijk groot fan van ben is de Zustainabox.  Een duurzame cadeau-en borrelbox die bij jou thuisbezorgd wordt. De keuze is reuze, zowel food- als non-food producten. Denk ook aan heerlijke verzorgingsproducten en je kunt zelfs kiezen voor een brievenbuspakketje en natuurlijk de Vaderdag cadeaubox.
Goed voor je lijf en goed voor de planeet! Wij zijn om!

5.  Recycle

Nu we weer mogen winkelen (maar doe het veilig !) kun je ook weer langs gaan bij de vele kringloop winkels. Op die manier geef je oude producten, zoals een fruitkist, een tweede leven. Een set fitness halters, een goede draaitafel of gewoon een goed boek kun je daar altijd wel vinden.
Er zijn vast nog wel meer ideeën, maar we hopen je met deze tips alvast een beetje op weg geholpen te hebben.

We wensen je veel plezier met zoeken naar jouw ideale, duurzame vaderdag cadeau. Heb je nog leuke suggesties?
Laat het ons weten! Stuur een mail, je krijgt altijd een persoonlijk berichtje van ons terug!