Leuke & duurzame moederdag ideeën

 

Ma-de-liefste, wie is er niet mee opgegroeid. Echter, tijden veranderen en dat geldt ook voor moederdag. Laat je inspireren met de allerleukste duurzame verrassingen voor jouw moeder.

Leuke & duurzame moederdag ideeën

Velen van ons vieren het elk jaar: Moederdag. We zetten haar in het middelpunt en bedanken haar voor alles dat ze voor ons doen. Vaak krijgt zij eigen gemaakte knutsels van de jongere kinderen, een heerlijk ontbijt en natuurlijk kusjes en knuffels. Wanneer jouw moeder een duurzaam leven belangrijk vindt, dan zijn er juist op moederdag veel duurzame keuzes te maken!

#1 Schenk een duurzaam cadeau

Veel kinderen (en partners) geven op moederdag een leuk cadeau. Veel gegeven cadeaus zijn parfum, chocola, bloemen en, helaas ook, huishoudelijke apparaten. Je zou ook kunnen kiezen voor; een duurzame parfum, een duurzaam hotel voor lieveheersbeestjes, fairtrade chocolade, ecologisch kleding, wenskaarten van groeipapier of een ander duurzaam en bewust gekozen cadeau dat een positieve bijdrage heeft op mens, dier of milieu.

#2 Geef een lokaal & duurzaam ontbijt op bed

Een lief van gebaar van jouw oogappel(s):  een lekker ontbijtje op bed. Ook hier zijn er genoeg duurzame keuzes te maken. Denk ook eens aan seizoensfruit, broodjes van jouw lokale bakker, of heerlijke eigengemaakte jam. Vermijd dan liever dierlijke producten om de impact van dit feestmaal te verminderen.

#3 Kies een duurzaam bosje

Bosjes bloemen zijn echt overal te vinden; in de bloemenwinkel, op de markt, bij het tankstation en natuurlijk in de supermarkt. Niet perse duurzaam, maar vooral praktisch. Veelal zijn deze bloemen afkomstig uit verwarmde kassen of uit het buitenland. Tijdens het telen worden er veel bestrijdingsmiddelen én veel water verbruikt. Wil je toch een graag een bosje bloemen geven, dan kan je ook kiezen voor duurzame seizoensbloemen van de lokale teler bij jou in de buurt.

#4 Doe een ervaring cadeau

Met liefde staan moeders 24/7 klaar voor hun kroost. Vaak betekent het wel dat er maar weinig tijd overblijft voor sporten of andere vrijetijdsbesteding.
Hoe leuk is het dan om een ervaringscadeau te doen?  Zo geef je jouw moeder wat tijd voor zichzelf en een geweldige ervaring om te koesteren. De keuze is reuze. Indien de maatregelen voor corona dit toelaten: Geef haar een heerlijk diner cadeau, of trakteer op een weekendje weg, een concert, een cursus of een avontuurlijk uitje.

#5 Geef aandacht

Veelal willen moeders met moederdag helemaal niet overladen worden met verwennerijtjes zoals chocolade en bloemen. Schenk jouw onverdeelde tijd en aandacht en zet haar in het zonnetje. Plan eens een dagje samen met jouw moeder of help haar in of rond het huis met klusjes. Een symbolische, prachtige manier om ma-de-liefste te bedanken. Laat moederdag niet alleen nu een mooie dag zijn, maar ook een mooie dag voor de toekomst blijven.

Vind je deze blog leuk?

Mogen we je op de hoogte houden van nieuwe blogs?
Meld je dan hier aan voor onze nieuwsbrief!