Trends in wonen | duurzaamheid

Het voorjaar is weer aangebroken. Naast de traditionele grote schoonmaak ook altijd een moment waarop de trends in de wereld onder de loep worden genomen. Ook de woontrends komen daarbij volop aan bod!

In de agenda: recycling in de interieurbranche

Aandacht voor gerecyclede materialen

Wij zijn heel blij dat daarbij duurzaamheid nadrukkelijk op de agenda staat. Zo schrijft RTL nieuws bijvoorbeeld dat de keuze voor duurzame materialen net als in 2020 ook dit jaar hoog op de agenda staat. Geheel in lijn hiermee verwerken wij bijvoorbeeld in onze akoestische panelen doeken van hennep, een plant die zo snel groeit dat deze zogenaamd “CO2 negatief” is.

Verder lezen we in hetzelfde artikel dat dit jaar meer aandacht komt voor gerecyclede materialen. Steeds meer bedrijven in de interieurbranche hebben hier aandacht voor. Zo maakt zelfs de Ikea steeds meer reclame voor hun recycle beleid waarbij zelfs de keukens deels uit gerecyclede PET-flessen bestaan. Helaas gebruiken velen de meubels van Ikea slechts korte tijd en vinden we vaak de kallax-en vaak binnen twee jaar weer langs de kant van de weg.

Al enige tijd verkopen wij de prachtigste producten van gerecycelde materialen zoals stoere wandplanken en planken op maat, maar bijvoorbeeld ook de vintage poef van wollen dekens.

Het weggooien moet stoppen

In andere site vinden we wat minder prettige trends terug. Naast duurzaamheid wordt op woonvariant gesproken over een trend van “maximalisatie” of “meer is beter”. Het goede nieuws is natuurlijk dat je niets hoeft weg te gooien, maar als dit er toe leid dat er heel veel nieuwe spullen gekocht gaan worden (en bij de volgende trend weer weggegooid) is dat natuurlijk niet de bedoeling!

Naast de duurzame trend die ook door RTL nieuws wordt vastgesteld voegt de site van HLN een trend op kleurgebied toe: zachtere aardetinten. Laat dat nou mooi aansluiten bij de prachtige 100% minerale verven van RAW Paints. 

Laat de lente maar beginnen!

 

Interessant?

Lees ook eens deze blog: Hoe richt ik mijn huis duurzaam in?

We wensen je veel plezier met het stylen van jouw woning.
Heb je nog leuke suggesties?
Laat het ons weten! Stuur een mail, je krijgt altijd een persoonlijk berichtje van ons terug!